Hoe werkt het?

Heeft u een of meerdere locaties die u wilt laten toetsen aan de hand van de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid? Of heeft u interesse in het ontvangen van het keurmerk? Lees hieronder welke stappen u kunt zetten om dit te bewerkstelligen.

 

  1. Meld u aan via de website of email.
  2. U ontvangt op basis van het soort locatie, de grootte en de voorzieningen een persoonlijk en vrijblijvend aanbod met prijsopgave voor een keuring. Daarnaast kunt u een keuze maken in de gradatie waarop uw locatie(s) of bouwplan(nen) getoetst moeten worden (Goud of Platina). Een locatie wordt altijd minimaal op Goud getoetst. U kunt kiezen om uw locatie of bouwplan voor Platina te laten toetsen. Alle onderliggende niveaus worden altijd in kaart gebracht. U weet dus altijd hoe u met aanpassingen aan uw gebouw of bouwplan een gradatie kunt stijgen.  
  3. Uw locatie wordt gekeurd door een Inspecteur van Toegankelijkheid van Ongehinderd.
  4. Na de keuring worden de resultaten verwerkt in een overzichtelijke rapportage.
  5. Vervolgens ontvangt u deze pasklare adviesrapportage met de bevindingen, de conclusie en praktische verbeteradviezen. Door middel van deze rapportage weet u exact in hoeverre uw locatie voldoet aan een bepaalde gradatie van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid en welke aanpassingen er eventueel getroffen dienen te worden om tot een hogere gradatie te komen.
  6. Indien het resultaat van de keuring positief is, ontvangt u het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (drie jaar geldig). Naast een officieel certificaat ontvangt u ook een sticker om het keurmerk op uw locatie zichtbaar te maken. Tenslotte wordt u in de app en op de website van Ongehinderd gepresenteerd om zo goed mogelijk vindbaar te zijn voor de gehele doelgroep.

Voor meer informatie over de richtlijnen van de toegankelijkheidstoets voor het Nederlands Keurmerk van Toegankelijkheid, kunt u hieronder de criteria downloaden. Mogelijk kan er na aanleiding van uw download contact met u opgenomen worden. Met het downloaden geeft u hier toestemming voor. 

Download de NLKT-Criteria
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.